AMSTERDAM - Een online computerspelletje waarbij schoenen moeten worden gegooid naar de vertrekkende Amerikaanse president George W. Bush, is binnen een paar dagen voor ruim 5000 Britse pond verkocht op eBay.www.popjam.com

Het spelletje speelde in op een incident eerder deze maand, waarbij Bush tijdens een persconferentie door een journalist werd bekogeld met diens schoeisel. De website was een grote hit: de server was afgelopen week regelmatig onbereikbaar. Een probleem voor de makers, want ook hun nieuwe internetproject PopJam leed onder het vele bezoek.

Die besloten daarom om de site met het spel op veilingsite eBay te koop aan te bieden. Daar werd het binnen enkele dagen verkocht voor 5215 pond (zo'n 5520 euro).

Pixels

Het spelletje werd gemaakt door Alex Taw, een Engelsman die een internetberoemdheid werd toen hij zijn 'Million Dollar Homepage' pixel voor pixel verkocht om zijn studie te bekostigen. Volgens hem is de koper een Brits internetbedrijf. Volgens persbureau Reuters is Taw is van plan het geld te gebruiken om PopJam verder te bekostigen.