AMSTERDAM - Het plan lijkt misschien wat vreemd maar Roeland Reinders is bloedserieus. Via Digital Post kun je je papieren post per e-mail ontvangen en bewaren, zo meldt Webwereld donderdag. Inmiddels hebben 130 bedrijven en particulieren zich aangemeld voor deze dienst.

"Je laat je post naar onze postbus doorsturen. Vervolgens scannen wij het in en sturen het naar het opgegeven e-mailadres. We kunnen de post eventueel ook op een cd of dvd branden, zodat je af bent van de papieren rompslomp", vertelt Reinders in
Webwereld

De dienst is volgens Reinders erg geschikt voor particulieren die veel op reis zijn.Maar ook bedrijven 'die hun bedrijfsomgeving willen digitaliseren', kunnen voordeel hebben bij het gebruik van de dienst. "Die kunnen financiële stukken bijvoorbeeld tegelijkertijd naar hun boekhouder laten mailen."

Gebruikers van de dienst kunnen hun post laten vernietigen maar ze kunnen er ook voor kiezen de stukken alsnog in papieren vorm te ontvangen.

Privver

Voor minstens 23 euro per maand kan de gebruiker 150 pagina's ingescande post ontvangen. De post wordt in grijstinten ingescand. In kleur kan ook, dan betaalt de gebruiker wat meer. In de Verenigde Staten zijn soortgelijke diensten volgens Reinders al groot.

In Nederland is de PTT met Privver bezig, een dienst waarbij consumenten op internet bepaalde rekeningen van een aantal bedrijven kunnen bekijken.

Reinders: "Wij zijn een kleine jongen vergeleken met Privver. Daar staat tegenover dat wij alle post inscannen en niet alleen de brieven van bedrijven die bij Privver zijn aangesloten."

Over privacy hoeven de gebruikers zich geen zorgen te maken volgens Reinders. "We slaan alles secure op in brandvrije ruimtes. Bovendien tekenen onze werknemers een geheimhoudingsclausule."