Rijk worden met Youtube

AMSTERDAM - Video’s plaatsen op Youtube is niet alleen maar leuk, je kunt er ook goed geld mee verdienen. Michael Buckley (33) verdient zijn geld met een roddelshow over beroemdheden, die drie maal per week op de site te zien is.

In totaal heeft hij al meer dan 100 miljoen hits op zijn video's gehad.

Door de advertenties die rond zijn roddelshow te zien zijn, verdient hij hiermee meer dan bij zijn ‘normale’ baan. Afgelopen september heeft hij die baan dan ook opgezegd.

Langzaam

Toch is het allemaal niet vanzelf gegaan. “Een jaar lang heb ik er veertig uur per week aan gewerkt. Pas na een jaar begon ik er geld mee te verdienen”, aldus Buckley tegen de New York Times. “Twee jaar geleden had ik nog niet eens een snelle internetverbinding, nu heeft Youtube mijn leven veranderd.”

Buckley is een van de vele leden van Youtubes partnerprogramma. Alle leden van dit programma verdienen geld door de advertenties bij hun filmpjes.

Een woordvoerder van Youtube, Aaron Zamost, zegt dat honderden partners van Youtube zo een riant maandsalaris verdienen.

Slechts 3 procent van de video’s op Youtube is nu gekoppeld aan een advertentie. In de toekomst zal dit meer worden.

Winst

Youtube, een onderdeel van Google, is een erg populaire website, maar heeft Google nog niet veel winst opgeleverd. Met dit partnerprogramma probeert Youtube hier verandering in te brengen.
 

Tip de redactie