Google blijft best bezochte website

AMSTERDAM - Google.nl blijft volgens onderzoeksbureau Multiscope met afstand de best bezochte website van Nederland. Opvallende stijger in de ranglijst is Buienradar, dat van op de vijfde plaats staat.

Google bereikt volgens de onderzoekers 92 procent van de Nederlandse internetgebruikers. De Nederlandse editie van Youtube, ook eigendom van de zoekgigant, steeg bovendien van de 93e naar de 16e plaats op de ranglijst.

Buienradar

Ook Buienradar behoort tot de grote winnaars. De site stond in 2007 nog op de 67e plaats van de ranglijst, maar hoeft nu alleen Google.nl, Live.com, Hyves en Marktplaats nog boven zich te dulden.

Startpagina

Startpagina, de afgelopen jaren de vaste nummer 2, verloor juist veel terrein. De site vindt zichzelf dit jaar terug op plek 9. Daarmee is Startpagina nog wel iets groter dan NU.nl, eveneens eigendom van internetbedrijf Ilsemedia. De nieuwssite daalde van de tiende naar de 13e plaats, en geeft daarmee de drie vorig jaar gewonnen plaatsen weer prijs.

Het Multiscope-onderzoek wordt gehouden aan de hand van een gebruikerspanel. Van de deelnemers wordt het surfgedrag doorlopend geregistreerd.

Tip de redactie