AMSTERDAM - Of ze haar muzikale carrière nieuw leven kan inblazen, is nog afwachten, maar op internet blijft het gevallen popidool Britney Spears onverminderd populair. In 2008 was haar naam bij zoekmachine Yahoo opnieuw de meest gezochte term.

Spears voerde de ranglijst in de afgelopen acht jaar al zeven keer aan. Dit jaar wordt ze op de hielen gezeten door de Amerikaanse worstelcompetitie WWF, en de nieuwe president Barack Obama. Vierde werd Miley Cyrus, een tienersterretje dat onder meer in het nieuws kwam door een controversiële fotoreportage, waarin zij topless leek te poseren.

Obama voert ook de lijst met meest gezochte politici aan. Zijn Republikeinse tegenstrever John McCain staat derde, en wordt gepasseerd door zijn eigen vicepresidentskandidate Sarah Palin. Obama's 'running mate' Joe Biden staat niet in de top-tien.

Politiek

Toch hield de politiek internetters minder bezig dan het stormseizoen. Orkanen als Gustav en Ike vormden het meest gezochte nieuws bij Yahoo, gevolgd door Caylee Anthony, een 3-jarig meisje in Florida dat sinds juni wordt vermist. Haar moeder Casey wordt verdacht van moord op het kind, al is nog niet zeker dat ze dood is. De presidentsverkiezingen staan op de derde plaats.