AMSTERDAM - Foodlog, een groepsblog over alles wat met eten te maken heeft, is uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog tijdens de uitreiking van The Best of Blog Awards (The BOBs).

De titel Beste Weblog Wereldwijd ging naar het Cubaanse Generación Y. Het weblog Free Opinion Venezuela won de Nederlandse publieksprijs.

Stemmen

Initiatiefnemer Deutsche Welle gaat jaarlijks samen met Radio Nederland Wereldomroep op zoek naar de beste weblogs ter wereld. De internationale vakjury bestaat uit journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts. The BOBs werden donderdagavond in Berlijn uitgereikt.

In totaal namen meer dan 8500 weblogs over de hele wereld deel aan de verkiezing. Het publiek bracht ruim 100.000 stemmen uit.

Passie

De jury koos in de categorie Beste Nederlandse Weblog voor Foodlog omdat de auteurs een grote passie voor hun thema etaleren. "Ze volgen de ontwikkelingen in de voedselindustrie en in de schappen van de supermarkt met een zeer kritisch oog. De bijdragen zijn doorgaans kort en krachtig geschreven, weten actuele thema's op het gebied van voeding verder uit te diepen en leiden niet zelden tot kritische discussies onder de lezers."