AMSTERDAM - Vriendensite Facebook heeft een miljoenenbod uitgebracht op 'microblogdienst' Twitter, maar volgens de huidige eigenaren is dat onvoldoende.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde technologieblogger Kara Swisher van de Wall Street Journal. Volgens Swisher had Facebook, het snelst groeiende sociale netwerk ter wereld, 500 miljoen dollar voor Twitter over.

Twitter is een dienst waar gebruikers elkaar via korte updates op de hoogte kunnen houden van hun doen en laten. De berichtjes kunnen ook worden geplaatst of gelezen met speciale software, per sms of met een mobiele telefoon. Hoewel Twitter de afgelopen twee jaar als kool is gegroeid, heeft het jonge internetbedrijf nog geen noemenswaardige inkomstenbron: gebruik van de dienst is gratis en op de site wordt niet geadverteerd.

Aandelen

Volgens bronnen van Swisher werden Facebook en Twitter het niet eens over de prijs. De 500 miljoen dollar die Facebook voor Twitter wilde betalen, zou grotendeels worden uitgekeerd in aandelen. De waarde daarvan is gebaseerd op de 240 miljoen dollar die Microsoft een jaar geleden betaalde voor een belang van slechts 1,6 procent in de vriendensite. Daarmee zou de totale waarde van Facebook op zo'n 15 miljard dollar komen.

Overdreven

Vertegenwoordigers van Twitter zouden echter van mening zijn dat die waardering sterk overdreven is. Zij schatten Facebook op zo'n 5 miljard dollar, waarmee het bod van Facebook aanzienlijk lager zou uitkomen. Facebook maakte zich ondertussen zorgen over de afwezigheid van enige inkomstenbron bij Twitter.

Ook zou de leiding van Twitter het te vroeg vinden om de onderneming te verkopen. Het bedrijf heeft de hoop nog niet opgegeven dat het zelf een levensvatbar bedrijfsmodel ontwikkelt, schrijft Swisher.