AMSTERDAM - Haarlem, Alkmaar, Rotterdam en Den Haag krijgen een pilot 'internetverslaving'. Dat meldt Brijder verslavingszorg dinsdag.

De behandeling, bestaande uit een serie face-to-face-gesprekken met een gespecialiseerde behandelaar, begint in februari. Vanaf 1 december gaat de website internetondercontrole.nl de lucht in.

Het hulpproject is bedoeld voor mensen die meer tijd achter de computer doorbrengen dan ze zelf willen. Brijder mikt op twintig deelnemers. In aanmerking voor de pilot komen volwassenen die merken dat zij hun internetgedrag niet meer in de hand hebben, bijvoorbeeld fanatieke gamers of chatters. Kenmerken van een internetverslaving zijn controleverlies, vluchten uit de realiteit en ontwenningsverschijnselen.

Vraag

Belangstellenden kunnen via de nieuwe site gegevens achterlaten, waarna Brijder contact met hen opneemt. De aanbieder van verslavingszorg verwacht dat in de toekomst steeds meer mensen door internet in de problemen raken. Daarom wil Brijder onderzoeken of er vraag is naar deze vorm van hulpverlening en een behandeling ontwikkelen.