AMSTERDAM - Het webadres seks.nl is voor 200 duizend euro van eigenaar gewisseld. De nieuwe eigenaar ontvouwt in januari zijn plannen met de site.

Dat heeft domeinveilingbedrijf Sedo bekendgemaakt. Bij een openbare veiling was eerder 'slechts' 160 duizend euro voor het adres geboden, maar na onderhandelingen liep de verkoopprijs op tot twee ton. Voor dat geld krijgt de koper ook het domein monaco.nl.

Koper is de nieuwe BV Web Investments, een samenwerkingsverband van de internetondernemingen Webguru en Cashmaster. Volgens Cornelis Parlevliet van Webguru krijgt de site in januari een nieuwe opzet. Via seks.nl wil de nieuwe eigenaar vooral de diensten van webcams.nl aan de man brengen, een website van Cashmaster. Met monaco.nl heeft het bedrijf nog geen concrete plannen.

Erotiek

Volgens Parlevliet is het bedrijf ondanks de generieke domeinnaam niet van plan om seks.nl ook te gebruiken voor voorlichtingsactiviteiten. "We richten ons puur op erotiek."

Parlevliet zegt overigens niet blij te zijn dat Sedo rond de verkoop de publiciteit heeft opgezocht. Het domein staat nu op naam van Webguru, maar wordt volgende week overgeschreven naar de nieuwe BV. Volgens Parlevliet was afgesproken om die overschrijving af te wachten.

Printer

Met de verkoopprijs van twee ton voor twee domeinen is seks.nl zeker niet de duurste domeinaankoop in Nederland. Eerder dit jaar nog kochten twee Amsterdamse ondernemers het adres printer.com voor 800 duizend dollar, tegen de toenmalige koers zo'n 560 duizend euro.