AMSTERDAM - Vodafone gaat de snelheid van zijn mobiele internetverbindingen voor telefoons toch niet verlagen. Eerder deze week werd bekend dat het bedrijf de snelheid wilde terugbrengen van 3600 kbps naar het 'marktconforme' 256 kbps.

Volgens woordvoerder Joost Galema bleek uit reacties op internet en via de klantenservice van het bedrijf dat veel klanten erg hechten aan de hoge snelheid van de verbindingen, hoewel slechts een kleine groep gebruikers volgens Vodafone iets van de aanpassing gemerkt zou hebben. De meeste mensen gebruiken internet op hun mobieltje voornamelijk om te e-mailen of op internet te surfen, wat ook bij de lagere snelheid prima zou kunnen.

Marktconform

Vodafone wilde de snelheid aanvankelijk verlagen om die op 'marktconform niveau' te brengen. Volgens het bedrijf bieden concurrenten voor dezelfde prijs een veel lagere maximale netwerksnelheid. Vodafone wilde zijn aanbod volgens Galema 'differentiëren': voor gebruikers die de hoge snelheid nodig hebben, zou het bedrijf een 'passend aanbod' ontwikkelen.

De verlaging zou overigens alleen hebben gegolden voor nieuwe abonnees en voor verlengde contracten. Lopende contracten bleven ongewijzigd.