BAARN - Het tweede uitbreidingspakket van het populaire computerspel World of Warcraft, Wrath of the Lich King, gaat de boeken in als snelst verkopende pc-game ooit.

Van het spel, dat op 13 november op de markt kwam, gingen in de eerste 24 uur wereldwijd meer dan 2,8 miljoen exemplaren over de toonbank. Dat maakte producent Blizzard donderdag bekend.

Wrath of the Lich King stoot daarmee het eerste uitbreidingspakket van World of Warcraft (The Burning Crusade) van de eerste plaats. Die game had het record van snelst verkopende pc-spel aller tijden op zijn naam sinds de release in januari 2007. Van die game vlogen binnen 24 uur ruim 2,4 miljoen stuks de winkels uit.

Releaseparty

Winkels in een aantal wereldsteden kregen toestemming het spel om middernacht al aan de enthousiaste fans verkopen. De nachtelijke releaseparty in de Media Markt in Rotterdam trok meer dan 1200 veelal uitbundig uitgedoste gamers.

De zogenoemde Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) World of Warcraft heeft op dit moment wereldwijd meer dan 11 miljoen spelers en heeft verschillende records op zijn naam staan.

Record

In 2005 en 2006 was World of Warcraft het best verkochte pc-spel van het jaar, in 2007 werd het spel van de eerste plaats gestoten door zijn eerste uitbreidingspakket The Burning Crusade. Het tweede uitbreidingspakket heeft nu dus het record van snelst verkopende pc-spel op zijn naam.