AMSTERDAM - Internetbedrijf Google zet het volledige beeldarchief van het Amerikaanse tijdschrift Life op internet. De foto's en illustraties bieden een blik op het nieuws en het leven van alledag vanaf de jaren 50 van de 18e eeuw.

Volgens Google is nu 20 procent van de collectie gedigitaliseerd en online geplaatst. De rest volgt in de komende maanden. Het overgrote deel van de beelden is nooit eerder gepubliceerd. Life staat bekend om zijn fotografie.

Historisch

Onder het opgenomen materiaal zijn veel historische foto's, zoals beelden uit de Amerikaanse burgeroorlog (1861–1865), de economische crisis van de jaren 30 en de race naar de maan in de jaren 60.

De oudste beelden, uit de jaren 50 van de 18e eeuw, zijn vooral getekende portretten, zoals van de Italiaanse componist Domenico Scarlatti en de Britse generaal James Wolfe, die Canada veroverde op de Fransen.

De foto's zijn toegankelijk via Google Images, een zoekmachine voor afbeeldingen. Gebruikers kunnen grote ingelijste afdrukken van de foto's bestellen.