AMSTERDAM - Nieuwswebsite NU.nl komt met een eigen nieuwszender onder de naam NU.tv. Vanaf 20 december is NU.tv beschikbaar voor mobiele telefoons die geschikt zijn voor MobielTV van KPN.

Om het kwartier zijn er actuele nieuwsbulletins te zien van het Algemeen Nederlands Persbureau, dat de bulletins minimaal eenmaal in de twee uur ververst. Tussen de videojournaals door toont NU.tv langere items zoals een autotest, beursbericht, muziekinterview of het doelpunt van de week. Daarnaast zijn via het kanaal foto's te bekijken van NUfoto.nl.

Het kanaal wordt opgenomen in het basispakket van KPN's mobiele televisiedienst.

Behoefte

"NU.nl biedt al jaren een snel en actueel nieuwsoverzicht op internet. Nu kunnen we ditzelfde ook via mobiele televisie doen. Het publiek heeft behoefte aan een zender die constant het laatste nieuws biedt", zegt hoofdredacteur Laurens Verhagen van NU.nl.

Wat uitgever Joris van Lierop van NU.nl betreft, zal het niet bij televisiebeelden op mobiele telefoons blijven en gaat NU.tv in de toekomst op verscheidene platformen uitzenden. "Begin 2009 gaat de nieuwszender online op de website NU.nl."