RIJSWIJK - Ruim 8000 mensen hebben zaterdagavond het concertvan Robbie Williams via de internetsite van Sky Radio bekeken enbeluisterd. Met behulp van een wachtwoord, dat per sms kon wordenopgevraagd, konden fans het liveconcert in het Engelse Knebworthvolgen.

De fans logden al ruim voor negen uur in op de site om ondermeer mee te doen aan prijsvragen en te discussiëren via hetgastenboek. Rond aanvang van het concert registreerde Sky Radioruim 8000 unieke bezoekers. Normaal gesproken wordt de site op eenzaterdagavond op dat tijdstip door gemiddeld 900 mensen bezocht.

Het is volgens KPN Telecom voor het eerst dat in Nederland opdeze manier betaald wordt voor een internetuitzending. Mensen diehet drie uur durende optreden wilden volgen en daarvoor de code persms hebben aangevraagd, betaalden 1,10 euro. Van de opbrengst iseen kwart voor KPN en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaatnaar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij.

De omroep was bij de concerten in Nederland van de populaireWilliams partner en kreeg mede daarom van het managementtoestemming het Britse concert via internet uit te zenden.