AMSTERDAM - Twee broers uit Den Haag hebben tientallen vrouwen via internet de prostitutie ingelokt. Dat meent althans de politie, die het duo (22 en 26) vorige week arresteerde.

Dat meldt het AD maandag. Volgens de krant volgden de arrestaties op een onderzoek van een jaar, door de Haagse en Amsterdamse politie. De twee zouden hun slachtofffers op internet hebben geronseld, via populaire sociale netwerksites als Hyves, Netlog.com en Partyflock.nl. Op Netlog was het profiel van een van de broers maandagochtend nog actief, maar inmiddels is de pagina geblokkeerd.

Grooming

Het duo zou via de sites contact hebben gelegd met honderden jonge vrouwen, die ze flink in de watten legden. Langzamerhand dreven ze hun slachtoffers zo in de prostitutie, waarna de twee hoge 'protectiegelden' eisten. De geweldloze aanpak van de twee staat bekend als 'grooming'.

Naast de twee broers werd een derde verdachte gearresteerd in Nootdorp. Het onderzoek naar het prostitutienetwerk is nog in volle gang. De politie is op zoek naar meer slachtoffers.