HEILOO - Hoe kan je je computer beveiligen? Kan je enge websites ergens melden? Een nieuwe site, de Kinderconsument.nl, geeft sinds woensdag op al deze vragen antwoord.

De adviezen op www.kinderconsument.nl zijn door kinderen zelf bijeengebracht en helpen "oplossingen vinden voor de vervelende kanten van internetgebruik", zo meldt de kinderorganisatie woensdag.

De tips zijn sinds begin vorig jaar via verschillende projecten van de internetclub bijeengebracht door kinderen. Kinderconsument is een initiatief dat is ontstaan na het opheffen van het project Jeugd en Internet van het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en is bekend geworden door de Consumentenbond.

De organisatie houdt zich bezig met het thema 'kinderen als consument' en richt zich vooral op kinderen en internet, media en geld.

Veilig op het internet surfen hoeft overigens lang niet altijd ingewikkeld te zijn. Want wat kun je bijvoorbeeld doen als je iets raars op internet tegenkomt? Het kinderadvies is heel eenvoudig: gewoon wegklikken.