AMSTERDAM - De website 925.nl gaat niet in beroep tegen maandblad Quote. Dat heeft Jort Kelder, mede-oprichter van de internetpagina, dinsdag gezegd.

925.nl publiceerde vorige week een eigen versie van de rijkenlijst Quote 500, maar moest deze op last van de rechter verwijderen.

Kelder liet vrijdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door weten de alternatieve lijst niet te verwijderen, maar is op die uitspraak teruggekomen na overleg met zijn advocaten. "De Rijken Rekenmachine komt nog deze week terug in aangepaste vorm, die past binnen de juridische normen."

Kwajongensstreek

925.nl riep de Rijken Rekenmachine in het leven om naar eigen zeggen een actuele versie van de Quote 500 weer te geven. Voormalig Quote-hoofdredacteur Kelder noemt de actie "een kwajongensstreek". "Het enige wat wij wilden aantonen, is dat die lijst gedateerd is. Quote had het blad moeten aanpassen aan de kredietcrisis."

Hij vindt de kwestie het echter niet waard om voor in hoger beroep te gaan. "Je maakt dan zoveel kosten, dat is niet verantwoord voor zo'n jong bedrijf." Volgens Kelder is nu wel bewezen dat zijn voormalig werkgever "een gebrek aan gevoel voor stijl en humor heeft".

Overbelast

De website was overigens het hele weekeinde niet bereikbaar doordat de servers overbelast waren. Inmiddels trekt de internetpagina tussen de 30.000 en 40.000 bezoekers per dag, voor het incident was dat tussen de 5000 en 10.000 dagelijkse bezoekers. Kelder: "De ironie van dit verhaal is dat ze ervoor hebben gezorgd dat 925 als merk is gevestigd."