NEW YORK - Youtube, de grootste website waar gebruikers video's kunnen delen, wil volledige afleveringen van televisieshows en films uit de archieven van filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) op zijn site plaatsen.

De site hoopt met een meer professionele programmering de reclame inkomsten te verhogen. Als gevolg van de overeenkomst biedt Youtube voortaan films aan als bij voorbeeld Bulletproof Monk en The Magnificent Seven. Maar ook volledige oude afleveringen van televisieseries zoals Star Trek, Young And The Restless en Beverly Hills 90210 zijn voortaan online te zien.

Moeizaam

De deal is belangrijk voor Youtube. Hoewel de site verreweg de grootste online videodienst is, laten entertainmentbedrijven Youtube nog vaak links liggen. Ze hebben een moeizame relatie met de site, die ze verwijten onvoldoende op te treden tegen copyrightschending.

Veel filmdistributeurs en Amerikaanse tv-zenders hebben zich aangesloten bij het concurrerende Hulu, waar al meer films en series integraal te zien zijn.

Verenigde Staten

MGM is de eerste maatschappij die een deel van zijn materiaal nu legaal op Youtube aanbiedt. Net als bij Hulu is het materiaal vooralsnog echter alleen toegankelijk voor internetgebruikers in de Verenigde Staten.