AMSTERDAM - De politie Hollands Midden heeft maandag een speciale website gelanceerd waarop foto's zijn geplaatst van gestolen spullen.

Met deze onorthodoxe methode wil het korps twee vliegen in één klap slaan: niet alleen kunnen slachtoffers van inbraken zo hun eigendommen terugvinden, tegelijk bouwt de politie daarmee bewijs op tegen de verdachte bij wie de gestolen spullen zijn gevonden.

Op de website isditvanjou.nl staan sinds maandag 86 foto's van gestolen spullen, die de politie eind september vond bij de aanhouding van een verdachte Leidenaar. Het gaat om 23 horloges, zeventien mobieltjes, acht sieraden en andere zaken, variërend van een digitaal fotolijstje tot een computermuis en een zakmes.

Rechtmatig

Wie zijn eigendom herkent, krijgt zijn spullen terug, maar diegene moet wel kunnen aantonen de rechtmatige eigenaar te zijn door het overleggen van een aangifte, foto of aankoopbewijs. Drie spullen zijn al geclaimd door de rechtmatige eigenaar. Deze zaken zijn online gekenmerkt met een logo met de tekst 'Dit was van mij'. De politie verwacht dat de foto's ongeveer twee maanden online blijven staan, afhankelijk van de bezoekersaantallen en de mate van succes, verklaart een woordvoerder.

Indien de website een succes wordt, zal het korps vaker gestolen waar online zetten.