HILVERSUM - Sky Radio zendt zaterdagavond een concert van Robbie Williams rechtstreeks uit via internet waar het publiek via sms'jes voor betaalt. Volgens de omroep en KPN Telecom is het voor het eerst dat in Nederland op deze manier wordt betaald voor een internetuitzending.

Mensen die het optreden in het Engelse Knebworth willen volgen, moeten eerst het woord 'robbie' naar een bepaald nummer sms'en. Zij ontvangen daarna een code waarmee ze op de website van Sky Radio op het concert kunnen inloggen. Kosten: 1,10 euro.

"Het is voor ons een test en het is niet onze bedoeling hier veel geld mee te verdienen", zegt een woordvoerder van de omroep. "Tenslotte krijg je voor iets meer dan een euro een concert van drie uur voorgeschoteld. Duur is het dus niet. Als het succesvol is, komt er vast een vervolg. We hopen op vijf- tot tienduizend kijkers."

Van de opbrengst is een kwart voor KPN en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaat naar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij. De omroep was bij de concerten in Nederland van de populaire Williams partner en kreeg mede daarom van het management toestemming het Britse concert via internet uit te zenden. Het optreden begint zaterdag om 21.00 uur.