AMSTERDAM - Een 15-jarige jongen uit het Canadese Barrie is na een zoektocht van ruim twee weken dood gevonden, zo'n tien kilometer van zijn ouderlijk huis waaruit hij was weggelopen na een ruzie over zijn Xbox-gebruik.

Brandon Crisp fietste boos weg nadat zijn ouders hem zijn Xbox 360 hadden afgepakt, een spelcomputer waar hij dag en nacht mee speelde. Volgens lokale media was de jongen 'geobsedeerd' door het online oorlogsspel Call of Duty 4, en leden zijn schoolresultaten daaronder. Hij zou vaak stiekem uit de klas zijn weggebleven om de hele dag te kunnen gamen.

Microsoft, fabrikant van de Xbox, zei eerder "zeer bezorgd" te zijn over het lot van de tiener. Het bedrijf zegde toe een beloning van 25 duizend Canadese dollar (ruim 15 duizend euro) voor de opsporing van de jongen te zullen verdubbelen.

Weggelokt

Ook werkte Microsoft mee aan een politieonderzoek naar Brandons verdwijning. Zijn ouders vreesden dat hij wellicht was weggelokt door kennissen die hij online had opgedaan tijdens het gamen. Voor zover bekend heeft de jongen na zijn verdwijning echter niet meer ingelogd op het gamenetwerk Xbox Live.

De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar het lichaam van de tiener wordt nog onderzocht.