AMSTERDAM - Bezitters van een iPhone kunnen het nieuws op NU.nl vanaf dinsdag niet alleen in de ingebouwde webbrowser bezoeken, maar ook via een speciaal ontwikkelde applicatie.

Met behulp van de applicatie (iTunes-link) kunnen gebruikers snel het nieuws op de site lezen. Naast nieuwsartikelen biedt de toepassing ook snelle toegang tot informatie over weer en verkeer, de koers van de AEX en tussenstanden in de eredivisie voetbal. Andere beurzen en competities volgen later.

Aanpassen

Gebruikers kunnen de applicatie aanpassen aan hun persoonlijke belangstelling, door de rubrieken die ze het belangrijkste vinden toe te voegen aan de navigatieknop onderin het scherm. Door de bewegingsgevoelige iPhone of iPod Touch te schudden kunnen gebruikers de applicatie laten controleren of er nieuwe berichten zijn.

Website

Eerder lanceerde NU.nl naast de algemene mobiele versie van de website al een site die speciaal is ingericht voor iPhonegebruikers. Volgens uitgever Joris van Lierop zijn iPhonegebruikers goed voor 10 procent van het mobiele websitebezoek aan NU.nl.

De applicatie is gratis te downloaden in Apples App Store.

Zie ook de iPhonebijlage van NU.nl