AMSTERDAM - Campzone, voor vele computerfreaks hèt evenement van het jaar. Codemasters Campzone wordt ook dit jaar gehouden op het evenemententerrein van Six Flags te Biddinghuizen. De meeste 'freaks' komen vooral voor de gezelligheid naar Biddinghuizen.

Zo ook een vriendengroep uit de Noordoostpolder. Ronald, Nick, Michel, Joey, Sidney en Joost hebben een grote circustent geregeld waar ze al hun pc's en toebehoren in kwijt kunnen. "Wat we hier de hele dag doen? het is vooral voor de gezelligheid, beetje barbecuen, slapen en natuurlijk gamen," aldus Ronald.

"De gemiddelde leeftijd op Campzone is zo ongeveer 23-24 jaar," aldus medewerker Frank Elbers uit Helmond, "Het wordt elk jaar groter en groter. Vorig jaar waren er nog 'maar' 1000 personen aanwezig op Campzone. Dit jaar verwachten we er zeker 1500." Van de 1500 aanwezigen zijn er 75 van het vrouwelijke geslacht.

Even verderop staat een konijnenhok met konijn. Het beestje is van Daniëlle Roossien uit Arnhem. "Ik heb 'm maar meegenomen. Ik kon 'm moeilijk 11 dagen alleen thuis laten. En aan het lawaai is het konijn wel gewend." Daniëlle is een van de weinige dames op Campzone: "het is wel even wennen tussen al de mannen, maar het is hartstikke gezellig!"

Herrick Oonincx uit Rotterdam blijft maar een weekendje. Hij heeft zijn oude Opel omgebouwd tot computerkast. "Ik ben net klaar met alles installeren. Ik heb net een filmpje gedownload van Campzone 2002." Op de vraag of een weekendje niet wat te kort is, glimlacht hij: "een weekendje is lang zat, ik snap niet hoe sommige jongens het hier 11 dagen volhouden."

Campzone duurt nog tot en met 4 augustus.