AMSTERDAM - KPN verhoogt per 1 februari de abonnementsprijzen van het Mxstream-pakket (internet via adsl). Veel internetproviders die adsl-abonnementen aanbieden, doen dat in samenwerking met KPN's Mxstream.

Volgens een mededeling van het telecombedrijf is de prijsverhoging nodig om enkele investeringen te doen die de kwaliteit van Mxstream zullen verbeteren.

Vanaf 1 februari 2002 kost een Basic-aansluiting € 27,95 en de Extra-aansluiting € 33,95. Dit betekent een stijging van 23% ten opzichte van het oude maandbedrag (22,69 euro). De Consumentenbond is hier boos over en wil KPN ter verantwoording roepen, want de instelling vindt dat het telecomconcern misbruik maakt van een monopoliepositie.

Mxstream van KPN wordt onder meer geleverd door XS4ALL, Planet Internet, Zonnet (Versatel), Euronet Internet, Tiscali, ZyXEL en HCCnet. Die laatste zegt verrast te zijn door de plotselinge tariefsverhoging. "Door de korte termijn waarop de prijsverhoging zal worden doorgevoerd én de slechte communicatie naar gebruikers en providers jaagt KPN weer eens mensen tegen zich in het harnas", zo reageert HCCnet.

Modems

Ook de modems worden per die datum duurder, laat KPN weten. "Vanaf 1 februari 2002 vervallen de introductieprijzen van de modems. Dit betekent dat de modems in prijs worden verhoogd."Dat laatste heeft geen gevolgen voor al bestaande Mxstream-klanten.

De prijsverandering per 1 februari 2002 geldt alleen voor het maandelijkse Mxstream abonnementsgedeelte voor KPN. Daarnaast wordt er door de provider een prijs berekend van het maandabonnement.

/NETKPN introduceert draadloos adslKPN zet mes in IP-adressen voor adsl