AMSTERDAM - De webwinkel Buy.com heeft een muziekafdeling geopend, BuyMusic.com, waar een assortiment van 300.000 nummers aangeboden wordt voor minimaal 79 dollarcent per nummer. Vooralsnog kunnen alleen Amerikaanse muziekliefhebbers bij de winkel terecht.

Voor het wereldkundig maken van de lancering van de site trekt het bedrijf 40 miljoen dollar uit. Bij de inrichting van de afdeling is vooral gekeken naar de succesvolle elementen van iTunes Musicstore, de online muziekwinkel van pc-producent Apple. Zo mag de koper de track na aanschaf op elke denkbare drager opslaan.

Apple's muzieksite werd met dit soort features binnen korte tijd populair. In de eerste twee maanden werden maar liefst 5 miljoen tracks verkocht, en dat alleen in het Verenigd Koninkrijk - consumenten van elders kunnen nog niet kopen bij iTunes. Overigens laat bij BuyMusic.com niet elke platenmaatschappij toe, dat nummers meerdere malen op cd`s gebrand worden. Niet alleen de vijf grote labels hebben hun belangrijkste muziek bij BuyMusic.com ondergebracht, ook kleinere maatschappijtjes zijn er te vinden.

Losse tracks kosten 79 dollarcent, hele cd's 7,95 dollar, maar populaire liedjes kosten al gauw 99 cent. Naast muziek biedt de winkel ook de bijbehorende apparatuur.