AMSTERDAM - Telecombedrijf T-Mobile is maandag begonnen met de verkoop van iPhones met een prepaidaansluiting. Voor het toestel moet dan wel diep in de buidel worden getast.

Wie niet aan een tweejarig abonnement vast wil zitten, telt 699,95 euro neer voor de telefoon met 8 gigabyte geheugen. Dat is wel inclusief honderd euro beltegoed. Telefoneren kost 35 cent per minuut, en voor internetten moet een prepaidgebruiker een euro per MB betalen, met een maximum van 7 euro. Anders dan het toestel met abonnement, beschikt de prepaidversie niet over 'visual voicemail'.

De prepaidvariant is overigens niet simlockvrij. Het toestel kan daardoor niet worden gebruikt op andere netwerken dan dat van T-Mobile.

Vraag

Ondanks de relatief hoge prijs is er volgens woordvoerder Henny van der Heiden van T-Mobile vraag naar het pakket. Klanten informeren regelmatig naar de beschikbaarheid van een prepaidversie, al loopt dat volgens Van der Heiden "niet in de duizenden".

Voorlopig is een beperkt aantal prepaidpakketten beschikbaar. Aan de hand van de belangstelling daarvoor besluit T-Mobile of dat wordt uitgebreid.