AMSTERDAM - Voor de derde keer organiseert Stichting Lanparty de computervakantie Codemasters Campzone. Net als voorgaande jaren zal het evenement plaatsvinden op het evenemententerrein van Six Flags te Biddinghuizen. Campzone duurt elf dagen en vindt plaats van 25 juli tot en met 4 augustus.

De computervakantie is geheel outdoor. De spelletjesfanaten spelen vanuit hun tent of caravan. Het evenement is inmiddels uitverkocht. Ruim 1506 gamers worden er vanaf vrijdag 00.01 uur verwacht.

"Het is volle bak," aldus Perry van Stichting LanParty. Op de vraag hoeveel vrouwelijke deelnemers dit jaar naar Campzone komen, klinkt er een bescheiden lachtje. "Ongeveer 75 vrouwen. Ja, dat is niet veel op de 1506. Maar het aantal is in elk geval meer dan vorig jaar." Vorig jaar waren er slechts 20 vrouwen aanwezig op de 1000 deelnemers.

Naast Pc's zal er in een aparte tent een grote opstelling worden neergezet met verschillende game-consoles, als xbox, PS2, de Nintendo Gamecube en Gameboy Advance.

Nieuw op Campzone is de Demozone. Er zijn Pc-demo's gemaakt om te laten zien wat een computer visueel aan kan. Ze geven een verfijnde 3D presentatie met vector effecten met funky elektronische muziek, alles zoveel mogelijk direct berekend en uitgevoerd.