AMSTERDAM - Zoekmachine Google helpt Amerikanen bij het maken van een keuze bij de presidentsverkiezingen. Google heeft een nieuwe tool gelanceerd, waarmee men citaten van bekende politici kan vergelijken.

Bij 'In Quotes' vergelijkt twee prominente Amerikaanse politici uit een samengestelde lijst waar je een onderwerp aan toe kunt voegen. Zo worden bijvoorbeeld de standpunten van de twee presidentskandidaten Obama en McCain met betrekking tot gezondheidszorg vergeleken.

Het is niet de eerste keer dat Google zich bezig houdt met politiek. Al eerder lanceerde het 'Google Moderator'. Hier kunnen gebruikers hun vraag stellen aan de presidentskandidaten waar andere gebruikers op kunnen stemmen.

Youtube

Youtube, eigendom van Google, organiseert samen met CNN de CNN/Youtube debates. Gebruikers van Youtube kunnen hun vraag opnemen en op Youtube plaatsen. De beste vragen worden gebruikt in het debat.

'In Quotes' is er nog niet in een Nederlandse versie. Wel kan men naast uitspraken van Amerikaanse politici citaten van invloedrijke Canadezen, Indiërs en Britten vergelijken.