LONDEN - Onder het mom van 'We herdefiniëren het woordenboek' is het eerste videowoordenboek ter wereld gelanceerd op internet.

Dat berichtte de britse krant The Independent woensdag.

Op www.wordia.com is niet alleen de geschreven betekenis van een Engels woord te vinden, maar ook een filmpje waarin iemand een persoonlijke uitleg van een woord geeft.

Op de website zijn diverse Britse beroemdheden, maar ook festivalgangers te zien, die hun favoriete woorden in een filmpje uitleggen.

Kaalheid

Zo legt de kale televisiepresentatrice Gail Porter het woord kaalheid uit met een anekdote over hoe de klasgenoten van haar kinderen reageren op haar verschijning.

Iedereen kan dergelijke filmpjes uploaden en nieuwe betekenissen van woorden toevoegen.

Onthouden

Volgens de oprichters van de site, de Britse televisieproducent Edward Bakerende internetondernemer Michael Birch, is de betekenis van een woord beter te onthouden door een persoonlijke uitleg in een filmpje.

Gebruikers van de site kunnen de filmpjes rangschikken naar relevantie, academische waarde of hoe grappig ze zijn, maar op correctheid kan niet geselecteerd worden. Ook is op de site niet te vinden waar het woord vandaan komt.