HAARLEM - De 24-jarige chatter Nico B. uit Alphen aan den Rijn is dinsdag door de rechtbank in Haarlem wegens onder meer bedreiging veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk.

B. heeft toegegeven dat hij jonge meisjes via het chatprogramma MSN heeft gedwongen seks met hem te hebben of naaktfoto's van zichzelf te maken.

B. zocht sinds begin 2006 via MSN onder een schuilnaam contact met jonge meisjes tussen 12 en 15 jaar. Hij vertelde de slachtoffers dat er naaktfoto's van hen op een pornosite te zien waren. De man kon er wel voor zorgen dat de foto's werden verwijderd, maar dan moesten de slachtoffers wel seks met hem hebben of een naaktfoto sturen.

Verkrachten

Een meisje kreeg te horen dat een groep mannen haar kwam verkrachten als ze niet deed wat B. zei. In geen van de gevallen is het dreigement uitgevoerd.

Macht

Eenmaal kwam het wel tot een ontmoeting, maar toen zag B. alsnog af van seks met een doodsbang 14-jarig slachtoffer. Volgens de man ging het hem ook helemaal niet om de seks, maar om de macht die hij over de jonge meisjes kon uitoefenen.

Tegen Nico B. was anderhalf jaar celstraf geeïst, waarvan een jaar voorwaardelijk.