ALMERE - Door de onvrede over kabelbedrijf UPC heeft worden in Almere veel meer satellietschotels en andere alternatieve systemen voor kabeltelevisie verkocht. Diverse lokale verkopers bevestigden woensdag dat de verkoop is gestegen met 20 tot 40 procent.

B. Brinkman van Het Satelliethuis in Almere verkoopt alleen maar satellietschotels en zag zijn verkoopcijfers met 40 procent stijgen in de afgelopen maanden. "Die stijging is echt begonnen in maart, toen Discovery Channel van de buis werd gehaald door UPC", verzekert hij.

Het kabelbedrijf haalde zich in maart de grote woede van veel Almeerders op de hals door Discovery Channel achter de decoder te stoppen. Eerder waren National Geographic en Eurosport ook al uit het standaardpakket gehaald. De internetkrant AlmeerNieuws riep daarom boze Almeerders op om zich aan te melden bij de Schotelclub, die al snel enkele honderden leden kon inschrijven. Inmiddels heeft deze club bijna vijfduizend aanmeldingen binnen vanuit heel Nederland.

Ook elektronicazaak Televersum-Onderdelen merkt dat Almeerders van UPC af willen. "Onze schotelverkoop en de verkoop van Digitenne is met ongeveer 20 procent gestegen. Digitenne werkt hetzelfde als een schotel, maar is een klein antennetje dat je op de televisie kan zetten", legt medewerker Q. de Waard uit.