LONDEN - Het 12-jarige Britse meisje Shevaun Pennington is veilig en wel teruggevonden. Dat heeft de Britse politie gemeld. De 31-jarige Amerikaanse ex-marinier Toby Studabaker, met wie Shevaun er zaterdag vandoor ging, is in Duitsland aangehouden.

De twee hadden elkaar leren kennen via het internet. Studabaker verkeerde in de veronderstelling dat zijn internetliefde 19 jaar oud was, maar nam haar niettemin mee naar Frankrijk. Nadat zij tweeëneenhalf uur had doorgebracht in de internationale zone van de Parijse luchthaven Charles de Gaulle, vloog zij weer terug naar Liverpool. Waar zij sindsdien verbleef, is nog niet duidelijk.

De Britse politie ontketende een internationale klopjacht. Dinsdagavond nam Shevaun contact op met haar ouders om te zeggen dat alles goed met haar was. Ze vertelde echter niet waar zij was.

Ook Studabaker belde met het thuisfront. Volgens zijn schoonzuster Sherry Studabaker zei hij dat hij het meisje met geen vinger had aangeraakt en was hij erg boos omdat zij had gelogen over haar leeftijd.