LONDEN - De politie heeft een internationale klopjacht geopend op een 12-jarig Brits meisje dat er met haar internetliefde, een 31-jarige Amerikaanse ex-militair, vandoor is gegaan. Het meisje stond al ruim een jaar in contact met de marinier uit North Carolina, berichten verscheidene media dinsdag.

De ouders van de jonge Shevaun Pennington meldden hun dochter als vermist nadat ze zaterdag was verdwenen. De Amerikaan, Tony Studabaker, is volgens de Britse politie samen met het meisje van Londen naar Parijs gevlogen. Hij was daarvoor via Nederland naar Manchester gereisd.

Het 12-jarige Brits meisje Shevaun Pennington heeft contact opgenomen met haar ouders. Ze zei dat alles goed met haar gaat, aldus de politie woensdag.

"Ze belde haar moeder dinsdagavond op en zei dat ze veilig was. Ze zei niet waar ze verbleef", verklaarde een woordvoerster van de politie van Manchester.

Een zus van de ex-marinier vertelde op televisie dat Tony had gezegd dat hij in Europa een 19-jarige vrouw ging ontmoeten. Studabaker, een weduwnaar, kreeg bij zijn vertrek uit het leger een medaille voor goed gedrag.