ROTTERDAM - Vriendensite hyves.nl is door de Nederlandse internetters uitgeroepen tot Website van het Jaar. Als tweede website koos het publiek voor Marktplaats.

Google.nl eindigde op de derde plaats in de jaarlijkse verkiezing. Dat bleek woensdag tijdens de Emerce e-Day in De Doelen in Rotterdam.

In 2007 werd Google nog uitgeroepen tot Website van het Jaar. De zoekmachine eindigde ditmaal wel als favoriet in de categorie ISP's en Portals.

Een maand lang kon worden gestemd op 140 websites verdeeld over veertien categorieën. In totaal werden bijna 1,2 miljoen stemmen uitgebracht.

Categorieën

In de categorie e-commerce en veilingsites eindigde marktplaats.nl op nummer één. Anwb.nl is favoriet op het gebied van auto en verkeer. In de categorie entertainment en lifestyle kreeg uitzendinggemist de meeste stemmen.

Voor reizen en recreatie is weekendjeweg.nl uitgeroepen tot beste website en op het gebied van onderwijs, overheid en non-profit koos Nederland voor de website van de Belastingdienst.

De meest populaire categorie (meeste stemmen) is nieuws en informatie. Buienradar.nl werd in die categorie verkozen tot beste website.

Blogs en communities

Op het gebied van blogs en communities is hyves.nl gekozen als favoriete website met 78,3 procent van de stemmen. De profielsite kreeg ook in totaal de meeste stemmen en werd daarmee Website van het Jaar 2008.