AMSTERDAM - Het ooit zeer populaire Wordperfect (WP) lijkt terug van weggeweest. De tekstverwerker van Corel zal worden geïnstalleerd op de nieuwe desktopcomputers van Dell en HP. De softwarefabrikant uit Canada troeft daarmee Microsoft af.

De koper van een nieuwe PC krijgt er vaak als bonus naast een besturingssysteem ook andere software, zoals een tekstverwerker, bij. De afgelopen jaren was dit vaak Microsoft Works, een klein pakket met een tekstverwerker en een spreadsheet.

De twee grootste fabrikanten van PC's, Dell en HP, hebben dus besloten hieraan een einde te maken en in plaats van Works het Officepakket van Corel te installeren op nieuwe PC's. Naast WP zal ook de spreadsheet Quattro pro worden geleverd. Versie 5.1 was met name in Nederland heel lang de meest gebruikte tekstverwerker.

Het lijkt een eerste stap om de dominantie van Mircosoft op de softwaremarkt voor personal computers aan te vallen. Toch is niet Works maar het Officepakket het grote slagschip van Microsoft. De dominantie van de softwaregigant uit Richmond komt dan ook pas echt in gevaar indien de grote bedrijven besluiten om iets anders te kopen voor hun kantoren dan MS Office.