AMSTERDAM - Gedurende de verkiezingscampagne zijn alle middelen geheiligd om het electoraat te bereiken. De website Perspctv.com houdt bij welke van de kandidaten het meest succesvol zijn in het trekken van de aandacht.

De website is een feest voor statistiekenvreters. Dankzij een koppeling van allerlei polls, zoekmachines en web2.0-toepassingen laat Perspctv met diverse staatjes zien welke kandidaat 'the talk of the day' is.

Op het moment van schrijven laat de CNN-poll zien dat Obama een lichte voorsprong heeft op zijn Republikeinse tegenstander. Bij een inventarisatie van de vermeldingen in nieuwsberichten heeft McCain, dankzij de conventie, echter een ruime voorsprong.

Blogosphere

Ook in de blogosphere en op Twitter blijkt McCain meerbesproken dan Obama. Opvallend is wel dat de website van Obama veel beter bezocht wordt en dat de Democratische kandidaat ook op Google ruimschoots meer gezocht wordt.

Daarnaast geeft Perspctv een overzicht van de populariteit van de kandidaten per Staat en is er een tijdslijn die de trends weergeeft. Ook wordt een widget aangeboden, waarmee je de statistieken ook op de desktop en sociale netwerksite kunt bekijken.