AMSTERDAM - Een nieuwe website moet consumenten helpen om de kosten van printers te vergelijken. Twee Nederlandse ondernemers telden een recordbedrag neer voor domeinnaam printer.com.

Marcel Borgman en Bart Mossink betaalden bij een veiling maar liefst 800 duizend dollar voor het webadres, een Nederlands record. Daarmee gaven de twee meteen de helft van het opgehaalde kapitaal uit, maar ze zijn ervan overtuigd dat die investering wordt terugverdiend.

Ambities

"Wereldwijd kennen 1,8 miljard mensen de naam 'printer'. Binnen nu en een jaar zullen wij een dekking hebben op de gehele Engelstalige markt", geeft Mossink zijn ambities prijs.

"Het gebrek aan transparantie rond printers en cartridges is een wereldwijd probleem. En bij een wereldwijd probleem hoort ook een wereldwijde naam zoals Printer.com", verduidelijkt Borgman de beslissing om zo veel geld uit te geven voor een domein.

Voordeel

Volgens de site kan het verschil in kosten voor sommige printers oplopen tot ruim tienduizend euro. "Een dure printer met goedkopere cartridges is dan voordeliger, al zullen veel mensen alleen kijken naar de prijs van een nieuwe printer en dan voor de goedkoopste gaan", legt Borgman uit.

Kliks

Printer.com is van plan de investeringen terug te verdienen via het zogenoemde cost-per-clickmodel: na een vergelijking worden bezoekers doorverwezen naar webwinkels voor cartridges en printers. Als ze daar iets kopen, krijgt Printer.com een vergoeding.