AMSTERDAM - In navolging van Apple en Google lijkt ook Microsoft een online winkel te gaan beginnen voor mobiele applicaties.

Dat zou volgens technologieweblog Istartedsomething blijken uit een tweetal vacatures die het softwarebedrijf heeft uitgeschreven.

Blijkens de tekst van die advertentie zou de dienst Skymarket gaan heten en tegelijk gelanceerd worden met Windows Mobile 7, een nieuwe versie van Microsofts besturingssysteem voor mobieltjes. De beschikbaarheid daarvan wordt verwacht in 2009.

App Store

Microsoft volgt met Skymarket het voorbeeld van concurrent Apple, dat in juli een online winkel opende voor software die gebruikt kan worden op de iPhone. Die zogenoemde App Store is een groot succes.

Android

Ook Google kondigde onlangs een dergelijke dienst aan. In de Android Market zijn straks programma's te krijgen voor Android, een open source besturingssysteem voor mobieltjes dat vermoedelijk later dit jaar voor het eerst op de consumentenmarkt verschijnt.

Met de opening van een eigen winkel zou Microsoft het succes van zijn mobiele platform te gelde kunnen maken. Nu zijn op internet al talloze toepassingen voor Windows Mobile te koop, maar de worden verhandeld door derde partijen.

Microsoft kon niet direct reageren.