AMSTERDAM - Voor de handel op internet is december een goede maand geweest. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse e-commerce onderzoeksbureau BizRate.com.

In totaal werd door online consumenten in de periode van 19 november tot 26 december voor 6,6 miljard dollar (€ 7,3 mrd/fl.16,3 mrd) via het internet besteld. Dat is een stijging van 36 procent vergeleken met dezelfde periode in 2000.

De online omzet van de e-commercebedrijven is hoger dan verwacht. BizRate was oorspronkelijk uitgegaan van een stijging van 31 procent ten opzichte van de eindejaarsperiode van 2000. Ook steeg het bedrag van de aankopen op internet. Per bestelling kwam de online besteding uit op bijna 124 dollar (€ 139), vergeleken met ruim 112 dollar (€ 125) over dezelfde periode in 2000.

Meer vrouwen

Opvallend is ook dat vrouwen steeds meer online shoppen. Volgens een onderzoek van Pew Internet and American Life was tussen 19 november en 23 december 58 procent van het online winkelend publiek vrouw.Ook in Australië zijn dergelijke onderzoeksresultaten gepresenteerd. Ruim 3 miljoen Australiërs bezochten in december een online winkelsite. Daar was 47 procent vrouw.

/NETYahoo! profiteert van gestegen kerstinkopen