AMSTERDAM - Internetters weten steeds beter de weg te vinden naar de websites van Nederlandse dagbladen.

In de eerste zes maanden van het jaar is het aantal bezoekers aan online kranten met 38 procent gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007. Met name de website van De Telegraaf is populair, meldt de marketingorganisatie van de Nederlandse dagbladsector Cebuco donderdag op basis van eigen onderzoek.

Bezoekers keren volgens Cebuco vaker terug naar een site en lezen meer pagina's. Gemiddeld legt een lezer zeventien bezoeken per maand af. Vorig jaar waren dit nog veertien bezoeken per maand.

Harde kern

Maandelijks leest bijna de helft van de Nederlanders van 13 jaar of ouder nieuws op de website van een Nederlandse krant. De harde kern van de bezoekers is te vinden in de leeftijdsgroep van 20 tot 49 jaar. Zes van de tien personen uit deze groep lezen regelmatig een online krant.

De Pers

Naast de homepage van De Telegraaf trekken ook de websites van het AD en de Volkskrant veel lezers, stelt Cebuco. Van de gratis kranten is de site van De Pers het populairst. Bij de regionale kranten doen BN/De Stem en De Stentor het goed.