HOORN - De politie heeft met de aanhouding van een 30-jarige man uit het Noord-Hollandse Hoorn 75 zaken van internetfraude opgelost. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De man plaatste op internet advertenties waarin hij vooral computerspelletjes te koop aanbood. De slachtoffers betaalden de man uit Hoorn, maar ontvingen nooit hun bestelde goederen.

De slachtoffers van de internetfraudeur komen uit ten minste zeven politieregio's, aldus de politie Noord-Holland Noord.

Zij vermoedt dat de 75 zaken slechts een deel van het totaalaantal benadeelden vormen. "In de praktijk blijken veel mensen die voor enkele tientallen euro's zijn benadeeld, vaak geen aangifte te doen."

IP-adres

De man wisselde geregeld van IP-adres (het nummer van een computer), opereerde vanuit internetcafés en opende diverse bankrekeningen. Daardoor kon hij geruime tijd doorgaan met zijn oplichtingpraktijken.

Hoeveel de man precies binnenhaalde, is nog onduidelijk. Het gaat in ieder geval om enkele tienduizenden euro's, aldus de politie.