AMSTERDAM - Het jaar 2001 zal niet alleen de geschiedenisboeken in gaan als het jaar van de computervirussen, maar ook van het aantal gekraakte sites. Volgens het Duitse hackersarchief Alldas.de werden er vorig jaar 22379 sites gehackt. Dat komt neer op gemiddeld 61 sites per dag.

Alldas.de houdt bij welke sites gekraakt of beklad worden en maakt daar indien mogelijk ook een screenshot van. In 2001 zijn ruim vijf keer zoveel sites gekraakt als het jaar daarvoor, toen werden volgens het archief 'slechts' 4393 sites aangepakt.

De piek ligt vooral in april en mei. Mogelijk is dat veroorzaakt door de toegenomen spanning tussen de VS en China na het incident met het Amerikaanse spionagetoestel. In de topmaand werden 3431 sites gehackt, dat zijn ongeveer 110 sites per dag.

/NETHackers leggen recordaantal sites platNederlandse hacker geeft hackerssite koekje van eigen deegChinese hackers staken virtuele strijd met VSVS verwachten toename Chinese cyberaanvallenTaliban-site voor tweede keer gekraakt'All your site are belong to us'