AMSTERDAM - Sympathisanten van Greenpeace hebben de afgelopen vijf dagen ruim 23.000 e-mails naar de Spaanse overheid gestuurd. Ze eisen dat het schip Rainbow Warrior uit de haven van Valencia mag vertrekken.

Het vaartuig ligt al geruime tijd vast in omdat Spanje er beslag op heeft laten leggen. De organisatie biedt sinds vorige week vrijdag de mogelijkheid op haar website om hier tegen te protesteren door de Spaanse regering een mailtje te sturen met het verzoek de boot te laten gaan. Een woordvoerster van Greenpeace vertelde dinsdag dat ruim 23.000 mensen uit Nederland, Spanje en Engeland hier gebruik van hebben gemaakt.

De milieuorganisatie voerde op 13 juni actie tegen 'fout hout' uit Afrika. De Spaanse overheid nam daarbij het schip in beslag. Greenpeace kan het schip terugkrijgen als het 300.000 euro betaalt, aldus de organisatie.

Volgens Greenpeace spant ook popzangeres Chrissie Hynde zich in om het schip vrij te krijgen. "Dinsdagavond doet ze tijdens een concert in Valencia een oproep aan de Spaanse regering en woensdag brengt ze een bezoek aan de Rainbow Warrior", aldus de woordvoerster.