AMSTERDAM - Computergebruikers worden gewaarschuwd voor een toename van het aantal spamberichten in hun e-mail tijdens de Olympische Spelen.

Volgens softwarebeveiliger Symantec vormen de Spelen een 'ideale dekmantel om op onrechtmatige wijze gegevens te verzamelen of schade aan te richten op de computers van gebruikers'.

"De Olympische Spelen zijn een van de grootste sportevenementen van het jaar en hackers en spammers zullen deze gelegenheid zonder twijfel aangrijpen om particulieren en zakelijke doelwitten aan te vallen", stelt Symantec. Ook aan de Spelen gerelateerde websites zouden naar verhouding vaker doelwit worden van kwaadwillenden.

Evenementen

Het softwarebeveiligingsbedrijf raadt computergebruikers aan geen e-mails te openen van onbekende afzenders. Volgens het bedrijf komt het vaker voor dat verzenders van spam grote internationale sportevenementen aangrijpen voor hun praktijken.

Een andere softwarebeveiliger, Kaspersky, ziet geen direct verband tussen de Olympische Spelen of specifieke andere sportevenementen en spam. "Wij merken dat wat groot nieuws is, dat daar veel spam over wordt gestuurd. En dat kan dus van alles zijn", licht een woordvoerder toe.