AMSTERDAM - De Nederlandse lancering van de iPhone is volgens T-Mobile een succes. Het telecombedrijf zegt sinds de introductie op 11 juli 35 duizend toestellen te hebben verkocht.

Volgens woordvoerster Priscilla Tomasoa heeft de vraag naar de telefoon de verwachtingen ruim overtroffen. Toch zijn de levertijden voor klanten korter dan het bedrijf vooraf had gedacht. Op dit moment moeten kopers in de meeste gevallen twee tot drie weken op het toestel wachten. T-Mobile hield aanvankelijk rekening met een periode van tot zes weken.

Wit model

Wie zijn iPhone direct mee naar huis wil nemen, kan het beste kiezen voor het witte model, dat alleen leverbaar is in een uitvoering met 16 gigabyte geheugen. Volgens Tomasoa is die versie in de meeste winkels gewoon op voorraad. Voor de zwarte modellen van 8 en 16 gigabyte hanteren de winkels wachtlijsten.

Kwartaalcijfers

T-Mobile zag zijn klantenbestand in het tweede kwartaal van 2008 met zo'n honderdduizend groeien tot 5,3 miljoen, zo maakte het bedrijf donderdag bekend. Onder de nieuwe klanten zijn veel prepaidklanten: 82 duizend. De omzet steeg met 7,5 procent tot 447 miljoen euro.

Eventuele extra klandizie door de iPhone is in de cijfers nog niet meegenomen, omdat de introductie pas in het nog lopende derde kwartaal plaatsvond. T-Mobile wil niet zeggen hoeveel van de 35 duizend iPhone-kopers nieuwe abonnees zijn.