ARNHEM - De Lotto heeft een nieuw succes geboekt in zijn strijd tegen illegale kansspelen op internet. Eenentwintig buitenlandse goksites moeten in Nederland stoppen met het aanbieden van hun diensten op internet, zo bepaalde de president van de rechtbank in Arnhem dinsdag in kort geding.

Eerder dit jaar won de Lotto al een soortgelijk kort geding tegen de Britse bookmaker Ladbrokes. De Lotto heeft een exclusieve vergunning voor het gokken via internet in Nederland.

Bookmakers uit de hele wereld, onder andere uit Malta en Costa Rica, nodigen op internet gokkers uit geld in te zetten op sportwedstrijden. De Lotto wijst er echter op dat de buitenlandse goksites niet over een vergunning beschikken.

De Lotto schreef meer dan tachtig buitenlandse goksites aan te stoppen met hun Nederlandse activiteiten. Eenentwintig daarvan weigerden aan deze oproep gehoor te geven. Daarop stapte de Lotto naar de rechter. Deze heeft nu bevolen dat de sites binnen dertig dagen moeten stoppen met de gokdiensten. Doen zij dat niet dan moeten zij een dwangsom van 10.000 euro per dag betalen.