AMSTERDAM - Het einde lijkt nabij voor Emerce. Quote Media heeft faillissement aangevraagd voor zowel het blad als de website Emerce.nl, zo schrijft Webwereld. Quote Media heeft 51 procent van de aandelen van Emerce in handen. De andere 49 procent van de aandelen zijn in handen van hoofdredacteur Oscar Kneppers van Emerce.

"Emerce BV kan niet meer aan zijn betalingen voldoen. Wij zijn één van de weinige partijen die nog geld krijgen van Emerce, dus hebben we faillissement aangevraagd," aldus oprichter van Quote Media Maarten van den Biggelaar op Webwereld.

Maandag ontkende hoofdredacteur Oscar Kneppers nog alle geruchten. "Er is niets van waar; we hebben afgelopen donderdag nog een feest gegeven wegens ons 5-jarig bestaan."

Het voortbestaan van Emerce was al maanden onzeker. In maart 2003 wilde Quote Media helemaal stoppen met het zakenblad en de website. Daar stak Maarten van de Biggelaar een stokje voor. Emerce moest alleen zijn personeelsbestand halveren tot vijf. Inmiddels werken er nog maar twee redacteuren bij Emerce naast Oscar Kneppers.