MEERKERK - De Stichting Vrije Recreatie (SVR) uit Meerkerk 'sleept T. Grooters van de website www.vakantieboerderij.nl voor de rechter. Volgens de SVR heeft de in Eibergen woonachtige Grooters het adressenbestand van de SVR-campings op zijn website gekopieerd. Het kort geding dient woensdag om 10.30 uur voor de rechtbank in Zutphen.

Grooters bestrijdt dat hij de gegevens heeft gekopieerd. "Ik heb via verscheidene wegen honderden adressen verzameld. Daar zitten ook SVR-campings bij." Volgens de Eibergenaar probeert de SVR haar leden onder druk te zetten. "Ik heb verscheidene leden aan de lijn gehad die vertelden te zijn gebeld door de SVR. Op straffe van een royement moesten zij van mijn site af."

Secretaris L. Kloosterman van de SVR bestrijdt dat zijn leden onder druk worden gezet. Verder wil hij niet inhoudelijk reageren. Bij de SVR zijn in Nederland 1200 minicampings aangesloten. Zo'n .000 gezinnen brengen jaarlijks een vakantie door op een SVR-camping, die veelal op een boerenerf is gesitueerd.