AMSTERDAM - Muzieksite Sellaband viert zijn tweede verjaardag op 15 augustus met een festival in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Sellaband biedt beginnende muzikanten de gelegenheid om voor 10 dollar een 'aandeel' te verkopen aan hun fans. Als een band 50 duizend dollar heeft verzameld, kan die een cd opnemen, die dan exclusief aan de investeerders wordt verstuurd.

Daarnaast is de muziek dan via de website van Sellaband te koop. Een deel van de opbrengst daarvan wordt aan de 'beleggers' van de band uitgekeerd.

Electric Eel Shock

Inmiddels hebben 23 bands voldoende geld ingezameld om een cd op te nemen. Op het verjaardagsfeest in Paradiso treden verschillende van die artiesten op. Daaronder is Japanse rockband Electric Eel Shock, de laatste band die de mijlpaal van 50 duizend dollar onlangs bereikte. Ook het Haagse So What treedt op.

Investeerder

Sellaband kreeg eerder dit jaar 3,5 miljoen euro van het Nederlandse investeringsbedrijf Prime Technology Ventures. Dat geld wil Sellaband gebruiken om verder te groeien.