AMSTERDAM - Nieuwssite NU.nl introduceert een nieuwe banensite: NUwerk.nl. De site moet het opnemen tegen bestaande vacaturesites.

NUwerk.nl laat uitsluitend vacatures zien waarop direct via de werkgever gesolliciteerd kan worden. Wanneer de bezoeker actief op zoek is naar een baan kan hij dus direct solliciteren zonder tussenkomst van bijvoorbeeld werving- of selectiebureaus.

Make me move

Op moment van schrijven biedt NUwerk.nl bijna 4500 vacatures aan. Ter vergelijking: Intermediair.nl heeft op dit moment bijna 8500 vacatures, terwijl marktleider Nationalevacaturebank.nl er bijna 49.000 heeft. Deze sites bieden echter ook vacatures van selectiebureaus aan waardoor er veel dubbel in staan.

Naast een bestand van functies op verschillende niveaus, biedt NUwerk.nl een aantal opties die nog niet bekend zijn bij andere sites. Zo kunnen bezoekers via de zogenaamde 'Make me move'-functie aangeven voor welk salaris of andere secundaire arbeidsvoorwaarden zij een overstap naar een andere baan overwegen.

Met deze functie laat de bezoeker de zoektocht over aan geselecteerde werving- en selectiebureaus. Zij gaan aan de slag om de werkzoekende tegen de gewenste voorwaarden te plaatsen.

Bedrijfsprofielen

Tot slot biedt NUwerk.nl ook een uitgebreide database met bedrijfsprofielen. Volgens Joris van Lierop, uitgever NU.nl, is NUwerk de ideale plek om als werkgevers de vacatures onder de aandacht te brengen "Je bereikt niet alleen de actief werkzoekende, maar ook talloze professionals die NU.nl dagelijks bezoeken."